Nederlands als Tweede Taal (NT2)


Nederlanders hebben de reputatie dat zij een aardig mondje over de grens spreken, en ze komen buitenlanders ook graag in het Duits of Engels tegemoet. Maar vaak is het toch handig, om goed in het Nederlands te kunnen communiceren. Dit geldt zeker als u in Nederland woont en/of werkt. Maar ook als u in het buitenland (bijvoorbeeld Duitsland) woont en Nederlandse zakenrelaties hebt, is een goede kennis van de taal handig. En zelfs een vakantie is veel leuker, als u tenminste de belangrijkste dingen begrijpt.

Voor wie?

U woont of werkt in Nederland en wilt graag Nederlands leren? Hier kunt u een taalcursus volgen vanaf het beginnersniveau (A0) en in uw eigen tempo de taal voor het dagelijks gebruik leren.

U wilt voor uw werk Nederlands leren? Aan de hand van uw leerwensen stel ik een passende cursus samen, die aansluit bij uw werk.

U wilt zich voorbereiden op het Inburgeringsexamen of het Staatsexamen I of II? De examens worden echter niet door mij afgenomen, maar door de Dienst Onderwijsuitvoering (DUO). Voor de aanmelding en de daaraan verbonden kosten bent u zelf verantwoordelijk.

Wilt u meer informatie, neem contact met mij op voor een vrijblijvend intake-gesprek.


Nederlands op de werkvloer

Hebt u werknemers uit het buitenland die nog niet voldoende Nederlands kennen? Dan is een cursus "Nederlands op de werkvloer" de oplossing. Deze cursussen worden op maat gemaakt en houden altijd rekening met de situatie in uw bedrijf. In 2013 heb ik een docententraining "Nederlands op de werkvloer" bij het ITTA - Kennisinstitut voor Taalontwikkeling in Amsterdam gevolgd en sindsdien een aantal trainingen op dit gebied verzorgd.

In een intake-gesprek met medewerkers en leidinggevenden brengen wij het beginniveau en de leerdoelen in kaart, en op basis daarvan stel ik een cursus samen. In deze cursussen kunnen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • Begrijpen en doorgeven van werkinstructies
  • Communicatie (mondeling en schriftelijk) met collega's en leidinggevenden
  • Communicatie (mondeling en schriftelijk) met klanten
  • Veiligheidsinstructies etc.
  • Woordenschat en grammatica
  • Vaktermen

De cursussen hebben een hoog praktijkgehalte (opdrachten op de werkvloer) en vinden zo veel mogelijk bij het bedrijf plaats, zodat zijzo goed mogelijk bij de parktijk van de cursisten aansluiten.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op voor een intake-gesprek of een offerte.