Taalcursussen

Bent u geïnteresseerd in een cursus Duits, Engels of Nederlands als Tweede Taal (NT2)? Voor deze talen bied ik privélessen, cursussen in kleine groepen (bij voldoende deelname) en in-company-trainings aan.

Leslocatie

Soorten cursussen

Beginnerscursus:
Hier maakt u zich een goede basis van de taal eigen. Aan bod komen de belangrijkste grammatica-onderwerpen en de essentiële woorden en uitdrukkingen. De oefeningen zijn gericht op alledaagse praktijksituaties, en de nadruk ligt hier op het schrijven van korte en eenvoudige notities en mededelingen en vooral op de spreekvaardigheid.

Cursussen voor gevorderden: In deze cursussen wordt de in de beginnerscursus opgedane kennis verbreed en verdiept. De inhoud is afhankelijk van uw instapniveau en uw leerdoelen en kan ook betrekking hebben op uw werksituatie (bijvoorbeeld e-mails en brieven schrijven of het voeren van telefoongesprekken).

In principe worden in alle cursussen de vier vaardigheden luisteren, lezen, spreken en schrijven geoefend, maar hoeveel aandacht aan welke vaardigheid besteed wordt is uiteraard afhankelijk van uw leerdoelen, die in een adviesgesprek (intake) besproken worden.

Cursussen voor bedrijven (in-company): Uw bedrijf heeft internationale contacten en u wilt graag dat uw medewerkers in de vreemde talen op niveau kunnen communiceren? Door miscommunicatie kunnen veel problemen ontstaan en kan uw bedrijf zelfs orders mislopen. Vooral telefonische gesprekken moeten zoveel mogelijk in de betreffende taal kunnen worden afgehandeld.

Deze cursussen worden op maat gemaakt en zo veel mogelijk op de situatie in het bedrijf afgestemd. Een voorbeeld is de cursus Duits bij Sanders Meubelstad. Het beginniveau en de leerdoelen worden in een intake-gesprek met medewerkers en leidinggevenden in kaart gebracht. Op basis daarvan stel ik dan een cursus samen. Neem contact met mij op voor een gesprek en een offerte.

Gezellige en leerzame cursus Duits bij Sanders Meubelstad, zodat de medewerkers hun klanten nog beter in het Duits kunnen advisereen.

Gratis adviesgesprek:
Als u geïnteresseerd bent in een cursus Duits, Engels of Nederlands als Tweede Taal (NT2), kunt u contact met mij opnemen voor een intakegesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur. In dit gesprek bekijken we allereerst wat uw instapniveau is en wat uw wensen zijn. Aan de hand daarvan bepalen we samen welk lesmateriaal en hoeveel lessen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Het intakegesprek is gratis en verplicht u tot niets.

Lessen:
De lessen worden in overleg ingepland.

Tarieven

Soort cursus: Aantal lessen: Prijs in EUR p.p. excl. BTW:
Privéles 1 persoon 10 lessen van 60 minuten 450,--
Privéles 2 personen 10 lessen van 60 minuten 300,-- per persoon
In-company op aanvraag  
  • Een cursus voor meer dan twee personen is in overleg ook mogelijk.
  • Voor bedrijfstrainingen (in-company) kunt u een aparte offerte aanvragen.
  • Bovenstaande tarieven zijn exclusief lesboeken en handouts. U kunt de lesboeken zelf aanschaffen of via mij bestellen, handouts worden in overleg in rekening gebracht.
  • In de eerste les ontvangt u een factuur, die binnen 30 dagen en voor de derde les voldaan dient te worden.

Algemene Voorwaarden:
Op alle met "Petra Scheltinga - vertaalservice en taalcursussen" gesloten overeenkomsten m.b.t taalcursussen zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing die bij de Kamer van Koophandel te Enschede gedeponeerd zijn. De algemene voorwaarden kunt u hier nalezen en downloaden. Tevens worden zij op verzoek kosteloos aan u toegezonden.