Referenties


Hier vindt u een aantal reacties van mijn klanten:

Vanuit mijn werk kwam ik steeds vaker in aanraking met Engelstalige correspondentie. Op dat moment kwam ik erachter dat het Engels vanuit mijn middelbare schooltijd toch al weer aardig was weggezakt.
Ik heb om deze reden lessen gevolgd bij Petra. Dit is erg goed bevallen. Ze is erg flexibel en luistert goed naar de wensen van de cursist. Ze speelt goed in op je vragen en brengt verdieping aan.
Het heeft me echt geholpen om mijn grammatica, woordenschat en schrijfvaardigheden te verbeteren.

Karin Kuipers, Rabobank Enschede

Petra en ik hebben twee jaar geleden samengewerkt bij de opleiding SPHE/SWE van Saxion in Enschede. We hebben er samen het taalprogramma voor Nederlands en Duits ontwikkeld en ook lesgegeven, zij Duits en ik Nederlands. Ik heb haar ervaren als een bekwame en gewetensvolle collega.
Het afgelopen jaar was ze ook mijn docente Duits. Ik heb haar lessen met plezier gevolgd. We hebben vooral veel gesproken over allerlei onderwerpen en ook veel geachen. Met haar gevoel voor humor (lees ook haar
blog...) en brede interesse was zij de perfecte taaldocent voor mij.

Esther Sprikkelman, Saxion Hogeschool AMM

Les van Petra Scheltinga ..... DOEN, in mei ben ik begonnen met de cursus zakelijk Duits en heb die vandaag afgerond. Het waren in totaal 15 lessen van 1 uur. Wat erg fijn was, was dat de lessen 1 of 1 gegeven werden. Bijzonder zinvol, ongedwongen en vaak momenten van he he nu valt het kwartje. Voelde me vanaf het eerste uur goed en niet geheel onbelangrijk de koffie was ook nog lekker :) Dank je wel Petra. Vriendelijke groeten, Bianca Teunissen

Bianca Teunissen

Bedankt, Petra, voor de 15 lessen Duits die ik bij je gevolgd heb. Vooral het feit dat de lessen 1 op 1 waren, maakte het dat je in de 1.5 uur durende lessen echt bezig was je spreekvaardigheid op een effectieve manier te verbeteren.

Miriam ter Beke, Abbott Hospital & Health Care

Ik heb tien lessen zakelijk Engels bij Petra gevolgd. Ik heb deze lessen als zeer prettig als zinvol ervaren.
Door het volgen van deze lessen heb ik meer inzicht gekregen in het gebruik van Engelse grammatica en is mijn algemene en zakelijke woordenschat vergroot.
Verder hebben we werk gerelateerde E-mails, brieven en telefoongesprekken behandeld en geoefend, zodat ik dit makkelijker in praktijk kan toepassen.
Petra nogmaals bedankt en heel veel succes met de Taalcursussen.

Monique Aink-Bruinewold, Medisch Spectrum Twente

Meine Freundin und ich haben zu zweit einen kurzen Deutschkurs gefolgt um mehr sprachgewandt zu werden und die Grammatik etwas aufzufrischen . Auf Unsere Bitte handelte es sich um die Themen: Allgemeines, Umgangsformen und Kulturunterschiede. Petra ist eine sehr kundige Lehrerin, sie ist sympathisch und humorvoll. Ich kann Ihnen unbedingt einen Kurs bei Petra empfehlen.

Gerda ter Welle

Omdat ik in Duitsland werk en ik altijd moeite heb met de Duitse grammatica, ben ik op zoek gegaan naar een cursus Duits. Ik ben bij Petra terecht gekomen omdat ik bij haar privelessen kon krijgen. Deze lessen heb ik als gemoedelijk ervaren. Petra heeft mij meer inzicht gegeven in het gebruik van de Duitse grammatica, waardoor ik mijn grammatica in de praktijk kon / kan gaan verbeteren.
Bedankt hiervoor!"

Arnold Bolwerk, Hoff und Partner

Ik heb mijn privé lessen Duits als zeer prettig ervaren, professioneel en toch op een ontspannen manier. Na 40 jaar werken ben ik boventallig verklaard en om mijn kansen te vergroten heb ik via Petra deze lessen gevolgd. Ik hoop dat ik het in de toekomst in de praktijk kan brengen.
Petra hiervoor bedankt.

José Krol

Wij hebben hier intern met 3 mensen soms met z’n vieren een paar maanden elke vrijdagmiddag cursus van Petra gehad welke wij als zeer prettig en deskundig hebben ervaren.
Het was een praktijkgerichte cursus Duits, waarbij we zelf ook een behoorlijke inbreng hadden betreffende technische aspecten en bewoordingen. Maar ook de hele grammatica is ons weer helemaal bijgespijkerd en opgehelderd.
Het is wel de bedoeling dat wij in de toekomst nogmaals gebruik gaan maken van de kunde en ervaring van Petra, om bij te blijven.

Rolf Veehof, Veehof Machinefabriek

I've had five lessons at her personal studio to refresh my German highschool grammar and regain some basic expressions. Her patience gives you confidence not to give up when you struggle to find the right German words and grammar. I'd reccommend Petra's personal classes to anyone in the Enschede area who'd like to refresh their German skills.

Cynthia van den Einde