Meer over mezelf


"In München geboren, in der ganzen Welt zu Hause!" Inderdaad, ik ben in München, de zogenaamde "Weltstad mit Herz", geboren en opgegroeid in Erding, waar ik ook naar school ging. Ik studeerde vervolgens Duitse en Engelse Taal- en Letterkunde aan de Ludwig-Maximilians-Universität München (Duitsland) en de University of Reading (Engeland). Daarna volgde ik de twee jaar durende lerarenopleiding voor beide vakken in Neurenberg.

Sinds 1997 ben ik woonachtig in Enschede en in bezit van de Eerstegraads Onderwijsbevoegdheid voor Duits en Engels. In 2003 volgde ik een scholing tot NT2-docente en sindsdien geef ik ook lessen Nederlands als Tweede Taal. In 2013 volgde ik een docententraining "Nederlands op de werkvloer" bij het ITTA - Kennisinstitut voor Taalontwikkeling in Amsterdam en heb sindsdien een aantal trainingen op dit gebied verzorgd. De kennis die ik in deze cursus opgedaan heb, komt mij ook bij de talen Duits en Engels goed van pas.

Sinds 1998 ben ik als freelance docente werkzaam bij taleninstituten en volksuniversiteiten in de Nederlands-Duitse grensstreek (Enschede en omgeving, Nordhorn, Gronau etc.). Verder ben ik lid van "Taal Trainingen Twente", een samenwerkingsverband van taaldocenten in de regio, die cursussen op maat aanbieden.

Sinds 2001 ben ik zelfstandig vertaalster voor de volgende combinaties: Nederlands -> Duits en Engels -> Duits.

Wil je nog meer over mij te weten komen, lees dan mijn taal- en cultuurblog of volg mij op Facebook of Twitter.